Mads S. B. Pedersen
Indtast undertitel her

Idræt og kultur - Valby Idrætspark som elitesportscenter

København er ikke kendt for at være en idrætsby - det skal vi have ændret.

Vi har mange idrætsfaciliteter i København, men de er nedslidte og for en stor dels vedkommende ikke tidssvarende. Hertil kommer, at København hele tiden vokser, og det har byen gjort i mange år. Derfor er der behov for at udvide mulighederne for at dyrke idræt i København samt løbende at renovere de nuværende idrætsanlæg.

Konsekvensen af, at vi har ladet stå til i alt for mange år, er, at vi i København nu er mere end 4.000 indbyggere pr. idrætsfacilitet, hvor man andre steder kun er lidt over 2.000 personer.

Det gør, at vores idrætsfaciliteter bliver hurtigere nedslidte, og at vi skal have udbygget vores nuværende faciliteter samt have bygget nye.

Et af de første steder vi skal renovere er Valby Idrætspark. Ved en opgradering af Valby Idrætspark og stadion vil det blive muligt at skabe et unikt idrætscenter, hvor elitesporten vil kunne boltre sig til gavn for København og Valby.

Ud over at udvikle vores nuværende idrætsanlæg så skal vi også tænke nyt, når vi udvider byen og gør havnefronten mere tilgængeligt. Her er det vigtigt, at vi tænker kreativt, når nye anlæg skal etableres - her kan byens tage fx tages i brug, når der bygges nyt. Havnen og vandets muligheder skal herudover udnyttes. 

Ja, faktisk er det kun vores fantasi, som sætter grænserne. Vi skal derfor sætte de kreative kræfter løs, når vi udvikler og udvider vores by.